15:45

AIF BARRIKADEN

Referat: MF Pelister - AIF BARRIKADEN

Startelvan: Thomas - Park, Gustav, Morten, Bagher - Alex, Martin, Johan A, Danne - Clas, Rashad

Avbytare var Henke H som kom in som höger yttermittfältare efter 64 min, Christian som kom in som anfallare efter 65 min och Per och Frmas som kom in efter 74 min som högerback resp. anfallare.

Första halvlek upplevdes som mycket frustrerande av den extremt lilla publiken. Vi var spelmässigt överlägsna från första minuten. Bollen befann sig nästan ständigt på deras planhalva och vårt bollinnehav måste ha legat runt 75 %.

Vi spelade runt ganska bra ute på plan när vi höll bollen på marken vilket vi dock alltför sällan gjorde. När dessutom alla avslut var dåliga, ja vissa rent av usla så tog det onödigt lång tid innan vi spräckte nollan.

Pelister var i den 1:a halvlek fruktansvärt dåliga, hade absolut inget spel framåt förrän i slutminuterna, vann nästan inga närkamper, var mycket långsamma och orörliga på många händer och man hade otroligt många snedsparkar av såväl försvarare som målvakt av en typ man inte ser särskilt ofta ens i korpen.

Vi vann visserligen massor av andrabollar och kom i ständiga anfallsvågor och hade massor med halvchanser, men få riktigt farliga och de flesta av dessa "andravågare" bjöds vi på av våra motståndare.

Med lite skärpa i avslutningarna och betydligt större förståelse för att vi faktiskt hade en kraftig medvind i ryggen  och därför måste ta hänsyn till detta (kan vi aldrig någonsin lära oss behärska det??) hade vi kunnat leda med 7-8 mål redan i paus. Nu blev det faktiskt istället Pelister som i sitt första avslut i den 37:e min (!!) var ytterst nära att ta ledningen när en av deras spelare efter ett inlägg fick skjuta rakt framifrån från bara några få meters håll. Nu gjorde dock Thomas en fin räddning och istället fick vi äntligen hål på våra motståndare när Alex bara 2 min senare gjorde en fin löpning med boll längs högerkanten innan han spelade in till Clas som lade in bollen via målvakten.

Efter pausvilan (just vilan kändes extra viktig för flera av Pelisterspelarna) och med hjälp av den kraftiga medvinden började Pelister plötsligt visa en del kvalitéer framåt och i början av halvleken hade de nog t.o.m. ett litet spelövertag. De skapade också en rejäl målchans redan efter 7 min men Thomas (som f.ö. var lika bra som han varit i stort sett hela tiden sedan han kom till oss, skönt för honom att få vara med att vinna en match också) gjorde en jättefin räddning. Där var en extremt omotiverad kvittering nära.

I den 57:e min borde matchen definitivt ha avgjorts. Rashad frispelades bara en bit in på deras planhalva och hade raka spåret mot mål när deras målvakt gör en 45-meters löpning och med hjälp av handen reder ut situationen. Domaren dömer för hands men visar ändå inte ut honom utan nöjer sig med ett gult kort vilket ju är helt emot reglerna.

Pelisters fina spel första kvarten av 2:a halvlek mattades efterhand när orken verkade tryta på många av spelarna. Eftersom de dessutom oftast valde att vila uppe uppstod det rejäla hål i försvaret
och detta ledde till att vi nu lyckades skapa alla de riktigt heta målchanser vi borde kunnat skapa redan i 1:a halvlek. Vi hade inte mindre än 7 jättelägen sista 18 min:a utan att få in bollen. I den 80:e min kom matchens prestation som borde premierats med ett mål när Johan via ett otal vändningar och tvåfotsdribblingar tog sig förbi ett stort antal spelare och i stort sett kom ända fram till målet. Avslutet blev dock inte riktigt så bra som "förspelet" utan skottet gick tätt utanför bortre stolpen.

Eftersom Pelister spelade så extremt offensivt på slutet kändes segern aldrig riktigt säkrad förrän domaren blåste av efter 4 ½ min tillägg (vilket var ofattbart, ett spelavbrott på c:a 1 min i den här halvleken medan det i 1:a halvlek vimlade av spelavbrott varav ett jättelångt men han ändå bara la till 1 min där). Man hade hela 6 hörnor sista halvtimmen och ett par långa och kraftiga spelare men lyckades sällan komma till något bra läge. De som annars kunde blivit farliga fångades eller boxades ut av Thomas. Han var dock lite överspelad i den 78:e min men där räddade Per M förtjänstfullt på mållinjen.

I och med segern lär vi väl undvika sistaplatsen. Att Pelister skulle kunna ta 4 poäng på de sista 4 matcherna känns lindrigt sagt osannolikt.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 7-7   Skott på mål: 8-7   Skott utanför: 14-1 (!)